29 Ekim 2017 Pazar

BİLİM-Zecharia Sitchin – 12. Gezegen


Charles Darwin – İnsanın Türeyişi

İnsanın Türeyişi Kitap Kapağı İnsanın Türeyişi 
 Charles Darwin 
 Evrensel Basım Yayın 
İnsanın Türeyişi, Charles Darwin'in ilk kez 1871 yılında basılan evrim kuramı hakkındaki kitabıdır. Kitap Darwin'in, 1859'da yayınlanan Türlerin Kökeni'nden sonra insanın evrimi kuramını konu edinen ikinci kapsamlı eseridir. Kitapta bir tür olarak insan, yani insanın bedensel ve zihinsel bakımdan öbür hayvanlarla evrimsel ilişkileri incelenmektedir. Bu yapıtın başlıca ereği, birincisi, bütün öbür türler gibi insanın da kendinden önce yaşamış bir biçimden türeyip türemediğini; ikincisi, insanın gelişim yolunu; üçüncüsü, insan ırkları arasındaki farkların önemini incelemektedir.

Öner Ünalan – Darwin Ne Yaptı?

Darwin Ne Yaptı? Kitap Kapağı Darwin Ne Yaptı? 
 Öner Ünalan 
 Evrensel Basım Yayın 
Darwin adı, organik evrim teorisinde silinmez bir damgadır. Bu teori, yeryüzünde yaşayan ve eskiden yaşayıp tükenmiş türlerin nasıl ortaya çıktıklarını aydınlatma çabasının ürünüdür. Darwin'e varıncaya kadar yaşambilim, dağınık bilgiler toplamından başka bir şey değildi. Darwin teorisiyle bu dağınık bilgileri toparlamıştır. Yaşambilim, Darwin'le birlikte ve ondan sonra materyalist ve diyalektik bir temele oturmuş, gerçekten bir bilim olmuştur.
Darwin'in yapıtlarını ("Türlerin Kökeni", "İnsanın Türeyişi", "Seksüel Seçme") Türkçeye kazandıran Öner Ünalan, elinizdeki popüler kitabı, özellikle Türkiye koşullarında yetişmiş kişileri göz önünde tutarak yazmıştır. Kitabında, "Yeryüzündeki canlılar nasıl var oldu ya da türler nasıl ortaya çıktı?" sorusundan başlayarak Darwin'i ve yöntemini tanıtmakta, çağdaşlarıyla ilişkilerini ele almakta, yaşambilimin Darwin'le birlikte ve ondan sonraki gelişmesinin neler gösterdiğini, kısaca Darwin'in bilim tarihindeki yerini anlatmaktadır.

Olcay Yılmaz – Kadın ve Penis

Kadın ve Penis Kitap Kapağı Kadın ve Penis 
 Olcay Yılmaz 
 Düşünbil Yayınları 
Darwin, oğlu Francis'e bir gün şöyle der: "Tavus kuşu kuyruğunun üzerindeki tüyler, her gördüğümde beni hasta ediyor." Tavus kuşunun tüyleri yararsız görünmektedir ve aynı zamanda bu tüyler tavus kuşunun hayatta kalabilmesini zorlaştırmakta ve bu durum doğal seçilime ters görünmektedir. Öyle bir mekanizma olmalı ki bu tüylerin evrimsel süreçteki varlığını açıklayabilsin. İşte Darwin bu noktada, eş seçimine dayalı olan bu mekanizmayı çözdü ve adına "eşeysel seçilim" dedi. Peki, evrimsel süreçte, özellikle insanlarda eş seçimi nasıl gerçekleşti? Aşk, insanlara özgü bir yetenektir. Freud, aşkın kökenini çocukluğa dayandırır. Çocuklukta edindiğimiz deneyimlerin yok olmadığını ve bilinçaltında durduğunu söyler. Romantik imgemizin de çocukluk çağında oluşarak aşk ile bilinçaltında ortaya çıkmayı beklediğini ileri sürer. Peki, aşk, insanın eşeysel evriminin bir mekanizması olabilir mi? İnsan evrimine psikanalitik bakışla bakarsak karşımıza neler çıkar? Eğer Charles Darwin'in "eşeysel seçimi" ve Sigmund Freud'un "bilinçaltı kuramı" ile ilgileniyorsanız 'aşk'ın insan evriminde olası bir mekanizma olacağını siz de görebilirsiniz. Hatta 'aşk'ın bu evrimsel mekanizmasını formüle bile edebilirsiniz. Sigmund Freud'un "kara kıta" dediği kadının ruhsal dünyasına girmek ve bu ruhsal dünyayı çözümlemek kuşkusuz zor. Ancak bu ruhsal dünyayı Freud zaten büyük ölçüde çözmüştü. Bu kitap "kara kıta"ya tutulmuş bir ışıktır. Eş seçiminde aşk, evrimsel bir mekanizma ise bu mekanizma nasıl çalışmaktadır? Bu mekanizmanın bilinçaltında yatan nedenleri nelerdir? Oedipus karmaşası bu mekanizmanın neresinde durmaktadır? Penis kıskançlığı kadın ve erkeği bir araya nasıl getirir? Eş seçiminde hangi özellikler çekici bulunmaktadır? Bu özelliklerin seçiminde rol oynayan genetik ve bilinçaltı nedenler nelerdir? Genleri bencil olanlar mı seçilmektedir? Aşk, kadının erkekten öç almasının bir aracı mıdır? Bunun gibi birçok sorunun yanıtını bu kitapta sağlam kaynaklara dayandırılmış biçimde bulabilirsiniz.

Bryan Sykes – Havva’nın Yedi Kızı

Havva'nın Yedi Kızı Kitap Kapağı Havva'nın Yedi Kızı 
 Bryan Sykes 
 Çitlembik Yayınları 
En yaşlı akrabanız kaç yaşında?
Profesör Bryan Sykes'ın yaptığı araştırmalara göre en yaşlısı 45.000 yaşında olabilir!
Oxford Üniversitesi genetik profesörlerinden Sykes, 1994'te İtalya Alplerinde keşfedilen 5000 yıllık Buz Adam Ötzi'yi incelerken, sadece anneden çocuğa geçen bir genin nesiller boyunca hiç değişmeden korunduğunu saptadı. Kısa süre sonra Buz Adam'ın bir akrabasının İngiltere'de yaşadığını ortaya çıkardı. Yaptığı araştırmaların sonucunda yerli Avrupalıların hepsinin toplam yedi kadının soyundan geldiğini açıkladı: Katrine, Helena, Ursula, Velda, Jasmine, Tara ve Xenia. En yaşlısı 45 bin, en genci ise 10 bin yaşında!
Havva'nın Yedi Kızı'nda Sykes, Buz Adam'la başlayan bu bilimsel macerasını okuyuculara aktarıyor. Rus İmparatorluğu'nun son kraliyet ailesi Romanovlar üzerinde, Pasifik'te, Çedar Adam'la ilgili yaptığı araştırmaları ve yedi kıza ulaşana kadar takip ettiği yolu anlatıyor Profesör Sykes.

Jheni Osman – Dünyayı Değiştiren 100 Fikir

Dünyayı Değiştiren 100 Fikir Kitap Kapağı Dünyayı Değiştiren 100 Fikir 
 Jheni Osman 
 Kolektif Kitap 
İnsanlık tarihini şekillendiren sadece bir avuç büyük fikir! Bu kitapla Brain Cox, Richard Dawkins, Patrick Moore ve Marcus du Sautoy gibi günümüzün en zeki ve başarılı biliminsanları, mühendisleri ve girişimcilerinin seçtiği, hayatımızı kökten değiştiren yaratıcı teorileri ve buluşları keşfedeceğiniz keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız. Dünyamızı değiştiren ve yaşadığımız hayatı daha anlaşılır hale getiren 100 büyük keşif, icat ve kuramı okurken, sizler de insanlık tarihini, Dünya'mızı ve Evren'i yeniden keşfedeceksiniz. Bu kitabı okuduktan sonra dünyayı değiştiren en büyük fikrin ne olduguna siz karar verin! Büyük Patlama | Doğal Seleksiyon | Yuvarlak Dünya | Antimadde |Kuantum Teorisi | Mikropların keşfi | Balta | Teleskop | Pil | Elektrik | Plastik | Mikroskop | Antibiyotikler | Doğum kontrolü | Klonlama Röntgen makinesi | Olasılık hesaplama | Tekerlek | Vidalar | Fotoğraf Makinesi | Telefon | Mikroçip | Bilgisayar | İnternet ve sosyal ağlar... Bilimin çarpraşık yollarında bir rehber kitap! BBC Books ve BBC Focus tarafından hazırlanmıştır.

Zecharia Sitchin – 12. Gezegen

12. Gezegen Kitap Kapağı 12. Gezegen 
 Zecharia Sitchin 
 Ruh ve Madde Yayıncılık 
Bir zamanlar dünyamızda yaşamış olan üstün bir ırkın varlığını açıklayan son derece şaşırtıcı kanıtlar, artık gün ışığına çıkıyor. Yıldızlardan gelen yolcular yüz binlerce yıl önce dünyamıza gelmiş ve en sonunda dikkate değer bir türü ortaya çıkartacak olan genetik tohumu ekmişti... yani insan.Otuz yıllık yoğun bir araştırmanın sonucu "12. Gezegen" Zecharia Sitchin'in tartışmalar yaratan Dünya Tarihçesi dizisinin ilk kitabıdır. Bu kitapta insanoğlunun dünya dışındaki atalarının varlığı hakkında, belgelere dayanan tartışılmaz kanıtları bulacaksınız.Dünyanın göksel atalarının varlığını kanıtlayan şaşırtıcı belgeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder