29 Ekim 2017 Pazar

BİLİM-Zeki Tez – Tıbbın Gizemli Tarihi


Cemal Yıldırım – 100 Soruda Evrim Kuramı ve Bağnazlık

100 Soruda Evrim Kuramı ve Bağnazlık Kitap Kapağı 100 Soruda Evrim Kuramı ve Bağnazlık 
 Cemal Yıldırım 
 Gerçek Yayınevi 
Kitap 12 bölümden oluşup 100 sorudan mükellef oluyor. Kitabın bölümleri sırasıyla şöyledir:
  • Din ile bilimin bağdaşmazlığı
  • Evrim düşüncesi
  • Darvincilikte yetersizlikler
  • Evrim kuramının bilimsel konumu
  • Yaşamın konumu
  • İnsanın biyolojik evrimi
  • İnsanın kültürel evrimi
  • Tanrısal dizayn
  • Yaratılışçı savlar ve taktikler
  • İdeoloji buyruğunda bilim
  • Bilim ile ideoloji
  • Bilim ile din

G. H. Hardy – Bir Matematikçinin Savunması

Bir Matematikçinin Savunması Kitap Kapağı Bir Matematikçinin Savunması 
 G. H. Hardy 
 Tübitak Yayınları 
 117 
Matematik yalnızca bir araç mıdır? "Gerçek matematik" nedir? Yaratıcılık dönemini geride bıraktığını ve artık matematik "yapmak" yerine onun hakkında yazmaktan başka çaresi olmadığını alçakgönüllülük ve hüzünle ifade eden İngiliz matematikçi Hardy, bu kitabıyla, belki de yaratıcılığının en sıcak ürünlerinden birini sunuyor!

Alan Lightman – Yıldızların Zamanı

Yıldızların Zamanı Kitap Kapağı Yıldızların Zamanı 
 Alan Lightman 
 Tübitak Yayınları 
Astronomi biliminin önde gelen isimlerinden olan Alan Lightman 'Yıldızların Zamanı'nda gezegenler, yıldızlar, galaksiler, yıldız sistemleri, evrenin başlangıç ve sonu ile ilgili yaklaşımını açık ve canlı bir anlatımla dile getiriyor. 'Yıldızların Zamanı' iyi bir astronomi kitabı olmasının yanı sıra iyi de bir öykü kitabı...

Necati Demiroğlu – Kuantum Mekaniği ve Yeni Metodlar

Kuantum Mekaniği ve Yeni Metodlar Kitap Kapağı Kuantum Mekaniği ve Yeni Metodlar 
 Necati Demiroğlu 
 Karina Kitap 
"19. yüzyılda fizik alanında yapılan çalışmalar neticesinde birçok gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmeler ışığında atom altı parçacıklar keşfedilmiş ve bu parçacıkların davranışları merak edilmiştir. Modern teknikler sayesinde yapılan kuramsal çalışmalar, deneysel olarak ispat edilmeye çalışılmıştır. 21. yüzyılda Cern'de yapılan deneylerle daha önce teorisi kurulan Higgs parçacığı bulunmuştur. Ayrıca burada yapılan çalışmalarla ışık hızının aşılabileceği ortaya çıkmış, daha önce takyonlar adı verilen bu parçacıkların kütlesinin ise sanal olabileceği ortaya konulmuştur. Bu kitabımızda bu tür parçacıkların kütleleri, enerjileri ve momentumları teorik olarak hesaplanmıştır.
Çalışmalarıyla TÜBİTAK'ın da beğenisini kazanan yazarımızın bu kitabının, konuyla ilgilenen tüm kesimlere son derece faydalı olacağı kanaatindeyiz."

Zeki Tez – Tıbbın Gizemli Tarihi

Tıbbın Gizemli Tarihi Kitap Kapağı Tıbbın Gizemli Tarihi 
 Zeki Tez 
 Hayy Kitap 
Tıbbın sembolü malum yılan... Bugün ilaçların atası olan büyü ve iksirler... Doğru oranda kullanıldığında etkili bir ilaç haline gelen envai çeşit zehir... Aydınlanma'ya kadar baş tacı edilen kocakarı ilaçları... İlk kan nakli, ilk sezaryen, ilk sünnnet, ilk iğdiş etme... Ortaçağ'ın berber-cerrahları, iki yüzyıl öncesinin 'idrar tadarak' teşhis koyan hekimleri, akıl hastalarını ölüme terk eden Avrupa, psikiyatrinin temellerini atan Doğu... ve Narkozu keşfeden Müslüman hekimler... Bilim tarihi konusundaki araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Zeki Tez, bu kez buluşlarla hayatımızı kökten değiştiren tıbbın tarihine ışık tutuyor. Binyıllarca geçmişe uzanan bir bilim serancamına bambaşka bir pencereden bakıyor. 'Tıbbın Gizemli Tarihi'ni bir bilimsel araştırma kitabı gibi değil, sürükleyici bir roman gibi okuyacaksınız. Öyle bir roman ki, hemen her sayfasından insanoğlunun ölümcül bir illetten kurtulmasını sağlayan bir tedavinin keşfi yer alıyor. İlkel tıbbın yılanından Mısır'da mumyalanan cesetşer, eski Çin ve Hiny tıbbından antik Yunan'a, oradan İslam ve Osmanlı tıbbına, tarihin tüm şifa 'vericiler'ine bu 'gizemli' yolculukta eşlik etmeye hazır mısınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder